Μιχάλης Καρχιμάκης: Απευθείας ανάθεση 4,5εκ ευρώ με “μυστικά κονδύλια” το Υπουργείο Μετανάστευσης @karximakis

“Ιστορίες,καθημερινής λεηλασίας,ασυδοσίας και αθέμιτου πλουτισμού, σε βάρος του δημοσίου πλούτου, από ασυνείδητες πολιτικές ηγεσίες.”

  • του Μιχαλη Καρχιμάκη
  • Πρώην Υπουργός μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής
  • Β Αθήνας Δυτικός Τομέας

69d3c079b749bfc2e01e0403dffb15c419 Μαρτίου 2020 και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκδίδει απόφαση με την οποία χαρακτηρίζει ως απόρρητη κάθε σύμβαση ανάπτυξης, εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης των πληροφοριακών συστημάτων ελέγχου της πρόσβασης και διάθεσης παροχών καθώς και της πραγματοποίησης των απολύτως συναφών λοιπών υπηρεσιών και προμηθειών, στις δομές φιλοξενίας μεταναστών για την προστασία, όπως αναφέρει ουσιωδών συμφερόντων της ασφάλειας της χώρας.

Και κάπου εδώ αρχίζει η ιστορία μας η οποία διαδραματίζεται γύρω από την δημιουργία της πασίγνωστης πλέον δομής φιλοξενίας μεταναστών της Μαλακάσας.

Η πρώτη εκτίμηση για την κατασκευή του έργου γίνεται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ή εν συντομία ΔΟΜ που έχει την ευθύνη για την ένταξη του μεταναστευτικού πληθυσμού στις χώρες υποδοχής . Οι πληροφορίες λένε πως ο ΔΟΜ εκτιμά το κόστος κατασκευής της δομής φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων στη Μαλακάσα, σε 700.000 ευρώ.

Η πολίτικη ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης, εκμεταλλευόμενη την απόλυτη ελευθερία που της παρέχει η απόφαση του Υπουργού της περί απορρήτου χαρακτήρα των σχετικών συμβάσεων, το αναθέτει απ’ ευθείας, σε ανάδοχο, χωρίς διαγωνισμό σε τρεις ημέρες με 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Με κόστος δηλαδή πενταπλάσιο από αυτό που φέρεται να εκτίμησε ο αρμόδιος Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

MpwqwG7A

Η ευρωπαϊκή ένωση λέγεται ότι αντιδρά στο ύψος του ποσού ανάθεσης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και δεν πληρώνει για τις υπερτιμολογημενες εργασίες.

Προφανώς ενημερώθηκε είτε τυπικά είτε άτυπα από κάποιες υπηρεσίες του Δ.Ο.Μ στην Ελλάδα; Ουδείς γνωρίζει..το βέβαιο είναι ότι η ανάθεση προχωράει κανονικά χωρίς πισωγυρίσματα.

Μήπως άραγε υπάρχει λόγος να ανατεθεί σε συγκεκριμένο εργολάβο με γνωστό παρελθόν σε διακυβερνητικές συναλλαγές; Μήπως δεν είναι τυχαίο ότι ο εργολάβος που αναλαμβάνει τη Μαλακάσα ήταν διευθυντής διευθυντή real-estate του ομίλου που πρωταγωνιστούσε στην υπόθεση Βατοπεδίου;

Ποιος όμως θα πληρώσει τελικά;

Αφού το υπερτιμολογημενο αντικείμενο που υπεγράφη μεταξύ δημοσιου και εργολαβου πρέπει να το εισπράξει,ο ημέτερος εργολάβος, το μάρμαρο θα το πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός.

Ποιος θα ελέγξει αν κατά τη σύναψη αλλά και την εκτέλεση της σύμβασης αυτών των κάμποσων εκατομμυρίων ευρώ , τηρήθηκαν έστω και στοιχειωδώς οι προϋποθέσεις νομιμότητας;

Κανείς απολύτως!

Η κυβέρνηση φρόντισε να σβήσει απολύτως τα ίχνη των συναλλαγών της, χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος δυνατότητας ελέγχου των αναθέσεων, έργων και προμηθειών του δημοσίου πάσης φύσεως. Ψήφισε οποία διάταξη απαιτούνταν και όρισε την πλήρη απελευθέρωση και εξαίρεση των συμβάσεων του δημοσίου με ιδιώτες, από κάθε ισχύουσα διάταξη.

cebacf85cf81ceb9ceb1cebacebfcf83-cebcceb7cf84cf83cebfcf84ceb1cebaceb7cf83-kiriakos-mitsotakis-cebacebfcf85cebbceb7cf83-kyriakos-mhtsotakis-221

Βαφτίζοντας το ανήθικο νόμιμο.

Με πρόσχημα τον φόβο της πανδημίας και όχημα την περιβολή του νόμου.
Και οι πάσης φύσεως εφευρέτες φέρεται να συμμετέχουν και να συμπράττουν στη λεηλασία και την ληστεία του δημοσίου πλούτου.

Όποιες πολιτικές  δυνάμεις και πρόσωπα αντιστέκονται σε αυτά τα φαινόμενα λεηλασίας και σπατάλης,σε βαρος του Ελληνικού λαού, ΟΦΕΙΛΟΥΝ , να επαναφέρουν χωρίς διακοπή καθημερινά επαναλαμβανόμενα, στη επιφάνεια αυτά τα φαινόμενα με κάθε δυνατό τρόπο, για να αντιλαμβάνεται και να μπορεί να κρίνει ο κόσμος που επιχειρείται η χειραγώγηση του, με τι έχει να κάνει.

Η σύγκρουση μας στο ΚΙΝ.ΑΛ, με την διαφθορά την αδιαφάνεια και την δημόσια λεηλασία, τα αίτια δηλαδή που μας οδήγησαν στη κρίση του 2009 και την χρεοκοπία από την κυβέρνηση της δεξιάς και επαναλαμβάνονται και τώρα με αυτή την κυβέρνηση,

Θα είναι καθημερινή ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s