Η ψυχολογία των troll. Το bulling και τα Fake news του Μάνθου Μυριούνη Ψυχολόγου/Ψυχοθεραπευτή

72F8AF0E-F84C-487E-A231-4A8E21A913E6ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ

Αφορμη για να γραφτει αυτο το αρθρο σταθηκε ο προβληματισμος που απο κοινου διατυπωσαμε με εναν φιλο,ο οποιος ενεργα ασχολειται με το διαδικτυο και τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης για τις “ομηρικου τυπου μαχες”που συχνα πυκνα λαμβανουν χωρα σε αυτην την μορφη ανθρωπινης επικοινωνιας,και μαλιστα στη βαση ανουσιων αφορμων.

Ανθρωποι που κατα βαση ειναι αγνωστοι μεταξυ τους κατηγορουν,απειλουν η και βριζουν ο ενας τον αλλον διχως βεβαια να υπαρχει καμια στοιχειωδης λογικη αιτια,ουτε επιχειρηματολογια και ουσιαστικη ανταλλαγη,εστω και διαφωνια αποψεων. Το ζητημα ειναι απλα να “την πουμε”στον αλλον και να τον κανουμε να το βουλωσει προφασιζομενοι μια καποια αφορμη.

Αλλωστε τα κοινωνικα δικτυα ειναι ενας εξαιρετικα ευνοικος και προνομιακος χωρος/ τοπος για φθηνους εξυπνακισμους, γρηγορες κακιες, ευκαιριακα λογικοφανη πυροτεχνηματα αντι των επιχειρηματων,αναμεσα σε οπαδους διαφορετικων αθλητικων ομαδων,διαφορετικων ιδεων και στασεων,διαφορετικων ειδων μουσικης…

Βριζουν και προσβάλλουν οποιονδηποτε εχει διαφορετικη αποψη με στοχο να εκνευρισουν,να θυμωσουν τους συνομιλητες τους,να συκοφαντήσουν και να δημιουργησουν συναισθηματα απεχθειας,αηδιας και πονου. Μια νεα ερευνα μας δινει περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τις διαφορες προσωπ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s